Presse-information
Udsteder: Jan Larsen, jan.larsen@volvocars.com
Dato: 2015-07-14

Volvo overtager Polestar Performance AB

Volvo Cars overtager den svenske specialist inden for ydelsesoptimering af biler. I aftalen indgår rettighederne til Polestar-navnet, som nu kommer til at kendetegne særlige, højtydende Volvo’er.

Udviklingen af næste generation højtydende Volvo Polestar-varianter bliver også fremover baseret på Volvo’s twin engine teknologi.

Volvo er Europas største producent af plug in hybrid biler og førende inden for avanceret el-teknologi. For øjeblikket udvikler og producerer svenskerne nogle af bilbranchens kraftigste og mest miljøvenlige hybridmotorer.

Volvo og Polestar deler en lang historie. De to virksomheder har samarbejdet på motorsportsområdet siden 1996, og har i de senere år haft en aftale om fælles udvikling af Volvo-modeller i særlige Polestar-versioner, som er kendetegnet ved, at de kombinerer komfortable køreegenskaber med høj ydelse og dynamik.

”At køre en Volvo Polestar er en speciel oplevelse, som vi godt vil give flere Volvo-kørere mulighed for at erhverve. Det gør vi ved at koncentrere ressourcerne om udviklingen af Polestar som modelnavn for vores højtydende biler,” siger Håkan Samuelsson, administrerende direktør og koncernchef for Volvo Cars.

I 2015 regner Volvo med på globalt plan at sælge 750 Polestar-versioner af V60 og S60. Under Volvo’s ejerskab forventes salget af Polestar at ligge på 1.000-1.500 biler om året på mellemlangt sigt.

I kraft af samarbejdet med Volvo er Polestar-mærket allerede veletableret internationalt. Således indgår Polestar’s performance kits til ydelsesptimering i Volvo’s tilbehørsprogram til eksisterende Volvo-modeller.

Der foreligger intet om de økonomiske forhold i forbindelse med overtagelsen, men alle Polestar’s medarbejdere overgår til Volvo.

Polestar’s racing team fortsætter uændret under ledelse af den tidligere ejer, Christian Dahl. Virksomheden får dog et nyt navn.

”Vi er godt tilfredse med den måde, vores samarbejde med Volvo har udviklet sig på. Men vi er først og fremmest et racing team. Nu får vi mulighed for at rette hele opmærksomheden mod vores kernevirksomhed, som er at udvikle og køre Volvo-motorsportsbiler” siger Christian Dahl.

Note til redaktionen:
Volvo har opkøbt Polestar Performance AB, som beskæftiger sig med ydelsesoptimering, herunder ydelsesrelateret software og tuning hardware til eftermontering. I handelen indgår også Polestar Holding AB, som ejer Polestar-varemærkerne. Volvo har ikke købt Polestar’s racingdivision.

I Volvo S60 og V60 Polestar er chassiset videreudviklet sammenlignet med standardbilerne. Motoren er en 350 hk T6 motor, der klarer 0-100 km/t på blot 4,9 sekunder. Polestar-udgaven demonstrerer Volvo’s og Polestar’s teknologiske filosofi, der tilstræber en engagerende, præcis og pålidelig køreoplevelse.

Polestar’s Performance Optimisation tilbud er rettet mod at optimere motorydelsen i mellemklassemotorer kombineret med supportfunktioner til gearkassen, hvilket gør bilen mere dynamisk og kontant at køre.

Tekst og billeder kan hentes på http://www.vpdpresse.dk

Powered by: