Presse-information
Udsteder: Jan Larsen, jan.larsen@volvocars.com
Dato: 2015-08-19

Volvo Cars overtager kontrollen med sine joint venture baserede selskaber i Kina

For at tydeliggøre sin stadigt voksende tilstedeværelse på verdens største bilmarked har Volvo Cars overtaget kontrollen med sine tre joint venture baserede selskaber i Kina. Pris knap 1,75 milliarder kroner.

Volvo Cars ejer nu 50 procent af de joint ventures, virksomheden har etableret i Kina sammen med Geely Holdings. I overtagelsen indgår bilfabrikker i Chengdu og Daqing, en motorfabrik i Zhangjiakou og et forsknings- og udviklingscenter i Shanghai.

Overtagelsen gør det muligt for Volvo at konsolidere sine joint venture baserede selskaber i Kina, hvilket tegner et mere præcist finansielt og operationelt billede af virksomheden, som fortsætter væksten på det kinesiske marked. Den delårsrapport, Volvo netop har offentliggjort, er den første, der medtager de kinesiske joint ventures.

”Inkorporeringen af de kinesiske enheder er et vigtigt skridt hen mod vores langsigtede mål om at udnytte det potentiale, der er i det kinesiske marked,” siger Håkan Samuelsson, administrerende direktør og koncernchef.
Tekst og billede kan hentes på http://www.vpdpresse.dk

Powered by: